Start Jadłospis


JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA „WESOŁE NUTKI”

 

Obowiązuje od 02.11.2020r. do 06.11.2020r.
Zakładamy możliwość zmian w trakcie realizacji

 

Data

I Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
02.11.2020

Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą -  (1,7),

pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,7),

serek topiony – (7),

rzodkiewka,

owoc - gruszka

Zupa grochowa z kiełbaską (200-400g) –(9)

ryż z polewą jogurtowo-truskawkową – (7),

marchewka słupki,

woda źródlana

Pieczywo graham z masłem – (1,3,7),

kiełbaska żywiecka,

ogórek zielony, szczypiorek,

herbatka rumiankowa

Wtorek
03.11.2020

Pieczywo mieszane z masłem - (1,7),

twarożek śmietankowy – (7),

papryka,

kawa zbożowa inka na mleku – (1,7)

owoc - banan

Zupa jesienna z zacierką (200-400g) – (1,3,7,9)

filet rybny w panierce – (1,3,4,7),

ziemniaki z wody z koperkiem,

surówka z kiszonej kapusty,

kompot owocowy,

owoc – gruszka

Pieczywo razowe z masłem – (1,7),

pasta z kurczaka ze szczypiorkiem – (3),

woda źródlana  z miętą i pomarańczą

Środa
04.11.2020

Pieczywo mieszane z masłem – (1,7),

polędwica sopocka,

jajeczko na twardo – (3), ser żółty – (7),

pomidorek, sałata, szczypiorek,

kawa zbożowa inka na mleku – (1,7)

owoc - jabłka

Zupa rosolnik natką pietruszki (200-400g) – (9)

kotlecik mielony – (1,3),

kasza jęczmienna na sypko – (1),

buraczki na gorąco,

woda źródlana

owoc - banan

Maślanka z miodem – (7),

ciasteczka zbożowe – (1,3,7)

Czwartek
05.11.2020

Bułka pszenna z masłem – (1,7),

pasztecik śniadaniowy

ogórek kiszony, szczypiorek,

kakao naturalne na mleku – (7)

owoc - jabłka

Zupa kapuśniak (200-400g) – (9),

pierogi ruskie z duszoną cebulką – (1,3,7),

kompot owocowy,

owoc - śliwka

Bagietka z masłem – (1,7),

dżem wiśniowy

Piątek
06.11.2020

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi -  (1,7),

pieczywo mieszane z masłem – (1,7),

tzatziki – (7),

owoc - jabłka

Zupa pomidorowa z makaronem (200-400g) – (1,7,9)

udko pieczone,

ziemniaki puree – (7),

surówka z pora – (7),

kompot owocowy,

owoc - mandarynka

Rogal z masłem – (1,7),

herbatka


Do przygotowania posiłków używamy następujących przypraw: pieprzu czarnego, majeranku, kminku, papryki słodkiej , bazylii, oregano, soli o obniżonej zawartości sodu, tymianek, czosnek niedźwiedzi i świeży.

Zgodnie z informacją od producenta mogą zawierać śladowe ilości ; glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy .

Herbata podawana do posiłków: owocowa, miętowa, rumiankowa, czarna.
Na życzenie dziecka woda do picia dostępna jest w ciągu całego dnia.
Dżemy, biszkopty i inne ciastka zawierają znikomą ilość cukru
.  Ciasta z własnego wypieku.

 

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 - Zboża zawierające gluten;

2 - Skorupiaki i produkty pochodne;

3  - Jaja i produkty pochodne;

4 - Ryby i produkty pochodne;

5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 - Soja i produkty pochodne;

7 - Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;

9 - Seler i produkty pochodne;

10 - Gorczyca i produkty pochodne;

11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12 -  Dwutlenek siarki;

13 – Łubin

14 – Mięczaki

 


Marchewka z jabłkiem,

bagietka z masłem – (1,7)

 
Copyright © 2021 MP9. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem dostępnym na licencji GNU GPL.